KEMPIKAN PITKÄ HISTORIA

Olemme pesseet pyykkiä jo lähes puoli vuosisataa.

02 8424 203

Kempikan historia alkoi 1971

Pikapesula Kempika on perustettu 18.11.1971. Pesula sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa puutalossa Uudenkaupungin keskustan tuntumassa Liljalaaksonkadulla. Pesula aloitti yksilöllisen käsityön perhepesulana.

Harri ja Leena tapasivat toisensa silloisessa Vakka-Suomen kauppaoppilaitoksessa. Koulun päätyttyä he olivat töissä eri yrityksissä muutaman vuoden ajan. Eräänä päivänä Harri luki Helsingin sanomista, että on olemassa kemiallisia pesuloita. He totesivat, että Uudestakaupungista sellainen puuttui ja pohtivat, että olisiko heillä mahdollisuuksia perustaa pesula Uuteenkaupunkiin.

Tuumasta käytiin toimeen, jonka jälkeen pikapesula Kempika näki päivänvalon Liljalaaksonkatu 7:ssä 18.11.1971. Pesula on sijainnut aina samalla kadulla – nykyään Liljalaaksonkatu 14:sta. Samalla syntyi myös ammattisiivousaineita ja -välineitä myyvä Siivokas.

1.1.2018 Harri ja Leena Kosmala jäivät eläkkeelle ja uutena yrittäjänä toimintaa jatkoi tekstiilihuoltaja Maarit Nordman. Ennen omistajanvaihdosta Maarit oli toiminut pesulassa jo 14 vuoden ajan.

 

Olemme muuttaaneet 30.11.2020 uusiin tiloihin osoitteeseen Liljalaaksonkatu 5.

Ota yhteyttä »

Rekisteröity tavaramerkki

Vuonna 2014 Patentti- ja Rekisterihallitus myönsi Kempikalle rekisteröidyn tavaramerkin. Tavaramerkin tunnus näkyy Kempikan logon vasemmassa yläkulmassa. Logoa ei tule käyttää ilman rekisteröidyn tavaramerkin tunnusta.

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tai tuottamat tavarat ja palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki toimii markkinoilla eräänlaisena erottamisvälineenä.

Tavaramerkki on myös yksinoikeus. Se antaa haltijalleen yksinoikeuden käyttää kyseistä merkkiä tavaroiden ja palveluiden markkinoinnissa, päällyksessä, liikeasiakirjassa tai muulla tavalla, kuten suullisesti.

Ota yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake